Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

10+1 kerti játék tavaszra

10+1 kerti játék tavaszra

Bár az igazán kinti idő még nem érkezett meg, de így Március elején fél szemmel már mindenki az ablakon leselkedik kifelé keresve azt az időt, amiben kiszabadulhatunk otthonunk téli fogságából. Lassan elérkezik az az időszak, amikor a nappalaink nagy részét már kint töltjük gyerekeinkkel a hátsó udvaron, vagy a játszótéren és ez a sorok íróját felhőtlen boldogsággal és szorongó rémülettel (már megint mit vegyek?) tölti el.

Télen rövidek a nappalok, hosszúak az éjszakák, de az 1-7 éves energiabombákat ez nem hatja meg különösebben: játszani márpedig menni kell. A jó idő közeledte szülői szemmel praktikusan azt jelenti, hogy a nappali felszabadul (hurrá!), ellenben a kertet ellepik a különböző méretű és formájú játékok teljes arzenálja (Áucs).

Arról már korábban esett szó, hogy a kevesebb néha több (10 tipp a környezetbarát gyerekjáték vásárláshoz), így ennek fényében igyekszünk néhány kortalan kültéri játékot összeszedni nektek, amik nemcsak időtállóak, de mutatósak és remélhetőleg jó sokáig foglalkoztatja is a szemeink fényét is.

1. Fészekhinta

feszekhinta

Hintázni jó. Ebből a tényből fakadóan a képlet is leegyszerűsödik: a nagy hinta még nagyobb öröm és boldogság. Nos, a fészekhinták ötvözik a hinták kortalanságát a kényelemmel és már-már túlzóan a luxussal. Na de kérem, 1 nm fekvőfelület mi, ha nem luxus?! Hol volt ilyen a mi gyermekkorunkban, amikor fára kötött kötéldarabon lógtunk, vagy jobb esetben a játszótéri vas mini hintáiba próbáltuk magunkat túlkorosan beletömködni?

 

Na, de kár is ezen tovább merengeni, hiszen az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő fészekhinták már elérhetőek mindenki számára, ha pedig elérhető, miért is ne adnánk meg azt az örömöt a gyermekünknek, aminek mi is annyira örültünk volna? Puha, széles, egyszerre többen tudnak rajta szórakozni, hiszen igen nagy teherbírással rendelkezik. Könnyű felfüggeszteni akár kül, akár beltéren is, ezért utazáskor is magunkkal vihetjük, hiszen elfér a hűtőtáska és bőröndök között. Az én pártom jelmondata bizony ez lenne: fészekhintát mindenkinek!

2. Finn teke

A finn teke, a skandináv országokban Mölkky-ként ismert játék szerte Európában is elterjedt.

finn_teke

Lényege az egyszerűsége: látszólag csak egy bottal kell dobálni még 10-et, de ennél sokkal komplikáltabb: úgy kell elhajítani a botot, hogy pontosan 50 pontot szerezz, no persze nem kell egy dobásra. Ha túllépted a pontokat, amit a bábuk jeleznek, akkor pedig lehet újrakezdeni a pontgyűjtést. Izgalmas játék az egész családnak akár és mivel kis méretű, könnyen utaztatható akár strandra, játszótérre vagy a nagyiékhoz is. Kezdődhet a szabadtéri tekézés? Ki lesz az új Mölkky bajnok?

 

3. Lábbal hajtós kismotor

Anyának és apának nagy megkönnyebbülést jelent, amikor végre ki lehet tenni a játékokat a kertbe. Főleg akkor, ha egy kismotorról van szó, amit épp főzés közben kellene kerülgetni. Energiabombáknak tudjuk javasolni ezt a dizájnos megjelenésű lábbal hajtós kis motort.

labbal_hajtos_kismotor
 

 

4. Karikadobáló játék

Ismét egy család kedvence játék. Mi leginkább azért imádjuk, mert könnyed szórakozást nyújt kültéren, nem mellesleg a picik imádnak rohangálni az elhajított karikákért, így apa nyugodtan szürcsölgetheti szénsavas üdítőjét. Nem mellesleg a piciknek fejleszti a koncentrációját és a 10. körtől látványosan lassulnak is. A karikadobáló játéknak összesen 9 áfa van, ezek 2-2 szinenként különböznek, a rádobott karikák és más-más pontot érnek. Játékos tanulása lehet ez a számoknak is, hiszen a termékeink között megtalálható karikadobáló játékok mind szinekkel is jelzik a megszerzett pontokat. vajon ki tud több karikát célba dobni? Mindenkinek csak 5 próbálkozása van!

 

5. Fürdő játék készlet

Ha már flörtölünk a jó idő gondolatával, akkor épp itt az ideje a legutóbbi kültéri pancsolás emlékeit magunkban felidézni, azaz: irány a strand!

Várépítés, pancsolás, homokozás, egy dolog elengedhetetlen ezekhez: a megfelelő fürdő játék. Készíthetnek a picurkák mindenféle formát homokból: kagylót, csigát, tengeri csillagot és mindezen kiegészítőket egy kompakt kis tárolóban szállíthatják az építkezés helyére. Nemcsak strandon, de otthoni kültéri fürdőzés, vagy kádas pancsolás közben is jó szolgálatot tesznek ezek a színes kis formák. A fürdős játékok kiválóan alkalmasak arra, hogy megszerettessük a gyermekekkel a vizet és a fürdés egész folyamatát. Dobjuk fel a napi rutint izgalmas játékokkal, locsolgassuk csemeténket és hagyjuk hogy a víz folyását tanulmányozza. Remekül fejleszthetjük kreativitását és megfigyelő képességét.

 

6. Frizbi

Szintén eredetileg fürdőhelyek kiegészítőjeként indult a hírességgé válás útján a frizbi, azonban az idő múlásával egyre kompaktabb eszközzé válik.

Ez a szilikonból készült kis frizbi több színben is elérhető, anyaga miatt tartós, nem reped, nem törik és úgy lehet hajtogatni, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog a világon. Kertben, strandon és ha anya nem látja, akár a lakásban is.könnyedén hajtható, hajlítható, összenyomható, feltekerhető, mégsem veszíti el az eredeti alakját. Műanyag társaival ellentétben ezáltal masszívabb és strapabíróbb is. Tapintása kellemes, nem tartalmaz a gyermek számára veszélyes anyagot, élelmiszeripari szilikonból készült játék frizbi teljesen környezet- és baba barát termék. Még ennél is rövidebben: frizbizni jó!

 

7. Indián sátor

Ha megfáradtunk a sok mókázásban és ledőlnének egy kicsit a délutáni alváshoz, netán olvasgatni egy jó képregényt, kiváló menedéket tud nyújtani egy hagyományos indián sátor.

 

indian_sator
 

 

Kellemes árnyékot ad nagy melegben, de búvóhelynek sem utolsó. Méretéből adódóan több gyerkőc, vagy a család minden tagja is kényelmesen elfér benne. Modern megjelenésű, UV álló anyagból készült kis sátor kültéren, de a gyerekszoba egy szögletében is bátran felállítható kis bunker.

 

8. Minigolf

Mókázás és tanulás cimkével lehet ellátni a minigolfot. Mi, felnőttek is szeretünk hódolni ennek a sportnak, hát még a gyerekek? Csak ők közben nem is sejtik, hogy mivel alapos koncentrációra, kitartásra és finom mozdulatokra van szükség játék közben, így segít fejleszteni ezen képességeket játék közben. Mérete miatt rossz idő esetén beltéren is játszható, de szigorúan az ezüst étkészlettől távol!

A minigolf előnye a nevében szerepel: kompakt kis játék, ami szinte bárhol elfér és könnyedén magunkkal tudjuk vinni. Nem kell a játékhoz előkészület, vagy egy megfelelő helyet keresni, hiszen bárhol könnyedén elő lehet venni.

 

9.Gyerek kerti szerszám készlet

A montessori iskola tanítása szerint a gyermekek számára a felnőtt eszközök saját méretükre való kicsinyítése rengeteget ad hozzá a fejlődésükhöz. Megismerkedhetnek a felnőttek eszközeivel, azokkal, amiket a későbbiekben ők is fognak használni. Minden gyermek szereti leutánozni a szüleit, ezzel a kis kerti szerszám készlettel segíthetnek a szülőknek elültetni a virágot, vagy ágyást készíteni, vagy egyszerűen csak a homokozóban szórakozni.

 

10. Erdei állatok teke szett

Leginkább kisebbeknek ajánlott játék izgalmas formákat, figyelemfelkeltő színeket rejteget, mindez kombinálva a klasszikus teke okozta szórakozással. A kisebbek imádnak jönni-menni, törni és zúzni, a kis golyó segítségével pedig épp ez a cél: minél több kis bábut ledönteni a lábáról.

 

10+1. 3 az 1-ben gyerekhinta

A végére egy olyan eszközt tartogatunk, ami minden szülő álma: szórakoztat, a szabadban tartja a gyermeket és közben egészséges tevékenységet végez. Nade ilyen kültéri játék nincs is.

Mi azért igyekszünk erre a lehetetlen kategóriára is ajánlani, méghozzá ezt az igazán impozáns és masszív fából készült 3 az 1-ben játékot: hinta, trapéz és gyűrű.

 

Könnyű fel- és leszerelés egyik játékról a másikra, amellett, így a gyermekek szabadon variálhatják aktuális kedvük szerint a játékot: hintázhatnak, lóghatnak, vagy csimpaszkodhatnak is akár a gyűrűkbe. Szórakoztat, leköt és még fejleszti is az erőnlétet.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, úgy nézz szét bátran nálunk, hiszen kínálatunkban mindenféle kerti játék szerepel az egyszerűbbektől a komplexekig.

Tartalomhoz tartozó címkék: Kerti játékok