Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Finn teke

5.990 Ft
5.091 Ft
15%
Finn teke, avagy más nevén a Mölkky egyre nagyobb teret hódít magának Európában. A játék egyedül, de társaságban is játszható. Segít a koncentrációban és fejleszti az ügyességet, miközben folyamatosan matematikai fejtörőket kell megoldani a számolások miatt. Részletes leírás >
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

Termékinformáció

  • Egy vagy többszemélyes játék
  • Egyszerű szabályok
  • Gyorsan tanulható
  • Praktikus és bárhova magunkkal vihető

Története

A Mölkky egy, a hazánkban kevésbé ismert, skandináv (finn) eredetű játék. Hazájában, Finnországban hatalmas népszerűségnek örvendő sport, aminek saját szövetsége és évente megrendezésre kerülő versenyei is vannak. A Mölkky az utóbbi években -talán épp azért, mert egyszerűnek tűnik, de közben mégsem annyira...-egyre nagyobb teret nyer magának Európa szerte. A játék célja a következő:

A játék célja, hogy az elsők (vagy az első csapat) legyünk, akik pontosan 50 pontot érnek el anélkül, hogy meghaladnánk ezt az értéket. A játékosok egy dobófával (ezt nevezzük Mölkky-nek) próbálják feldönteni a számozott fa cölöpöket (bábukat).

  • A pontokat a különböző számú bábuk után kapjuk, amelyek 1-től 12-ig vannak számozva.
  • A bábukat egy szoros kiindulási helyzetbe helyezzük, körülbelül 3-4 m-rea dobóterülettől. Célszerű valamivel jelezni a dobóterület határát (pl. egy gallyal) így elérhető, hogy mindenki egyforma távolságról dobjon. (A dobóterület elővonala 60 cm hosszú, oldalvonalai pedig 30 cm-esek.)
  • Általában az egyik játékos veszi fel a bíró szerepét, majd minden új játéknál lecseréli őt valaki. Ha az egyik játékos kiesik a játékból, ő lesz a bíró.
  • Az első játékban a játékosok döntik el sorrendjüket. A további játékokban a vesztes fog kezdeni és a győztes dob utoljára

A bábuk sorrendje:

1.sor: 1., 2.

2.sor: 3., 10., 4.

3.sor: 5., 11., 12., 6.

4.sor: 7., 9., 8

A Mölkky udvari bowlingnak is nevezhető, mivel a bowling és egy olasz gyepjáték, a boccekeverékeként is emlegetik. A játék egyszerű természete miatt bármilyen időjárási tényezőmellett játszható. Fiatal gyermekek is könnyedén részt vehetnek benne, míg az idősebbjátékosok további stratégiai és ügyességi szinteket adhatnak hozzá, amivel a játék még szórakoztatóbbá válik mindenki számára. A játékhoz legalább két emberre van szükség,de annyi fővel játszható, amennyivel csak szeretnénk.

A Gyártóról

A Legler Toyst 1988-ban alapították az akkor még NDK területének számító Delmerhorstban. A kezdetek óta foglalkoznk kizárólag fából készült játékok gyártásával. A 90-es évek végén alapították a „Small foot” brandet, ami az általuk gyártott játékok környezet és bababarát besorolását jelenti. Több, mint 30 év tapasztalatával nyúlnak a fához, mint legfőbb alapanyaghoz, emellett azok kezelésekor és a gyártási folyamatok során és igyekeznek a légszennyezést a minimális szinten tartani. Mindemellett az UNICEF és Orvosok Határok Nélkül szervezetek támogatói Európa szerte. A Legler Toys ma Európa egyik vezető kültéri játék gyártó cége, kínálatukban a saját fejlesztésű fészekhinták ugyanúgy megtalálhatóak, mint futóbiciklik vagy megannyi kerti játék.

Szállítás és elállás

Szállítás

Várható szállítási díj: 890 Ft-tól
Várható szállítási idő: 2-3 munkanap

 

Elállás

Mi hiszünk a játékaink minőségében és stílusában, azonban előfordulhat, hogy neked mégsem tetszik. Ebben az esetben 3 napig bármilyen indoklás nélkül visszaküldheted a terméket és mi megtérítjük annak árát! Részletekről a Gyakori kérdésekben olvashatsz.