Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A 15 legjobb gyereknapi ajándékötlet

A 15 legjobb gyereknapi ajándékötlet

Gyereknap közeledtével a szülők egyik rémálma is megérkezik: mégis mit vegyek a gyerekeknek, mivel tudnám meglepni őket? A túlkínálat a gyerekjáték szektort is elérte, így könnyen eshetünk abba a csapdába, hogy a nagy választék ellenére is sok időt töltünk el azzal, hogy megtaláljuk a tökéletes gyereknapi ajándékot. A Playgreen.hu most összegyűjtötte a legnépszerűbb, témához kapcsolódó játékokat, hogy Neked már csak választani kelljen a szűkített listából.

A Gyereknap Magyarországon

Magyarországon már az 1920-as években tartottak „gyerekek hetét”, ami hamar egynaposra olvadt. Egész pontosan 1931-től tartják rendszeresen a gyereknapot, 1951-től pedig konszenzus alapján minden Május utolsó vasárnapján tartják, ekkor az időjárásra tekintettel főleg szabadtéri programokkal ünnepelték a legkisebbeket, illetve sok helyen ingyen léphettek be gyerekek állatkertekbe, valamint vidám- és élményparkokba. A nemzetközi gyermeknapot a világ számos országában ünneplik, a hagyomány szerint legelőször a keleti blokkok területein erjedt el. A legelső ilyen hivatalos alkalmat Törökország jegyezte 1920. Április 23-án. Ezt követően hamar az ENSZ kezdeményezésére a világ számos helyén is elterjedt, egyezményesen június 1-i dátummal (később ez szintén módosult, méghozzá November 14-re). Kezdetben az ünnep célja, hogy megemlékezzenek elsősorban a hátrányos sorsú gyerekeken, de felhívásként tekintették a testvériségre, az egymás megértésre és szolidaritásra.

A gyereknap továbbra is roppant népszerű Magyarországon, így nem csoda, hogy a gyerekek pontosabban ismerik az aktuális évre eső dátumot, mint a szüleik maguk.

A Playgreen csapata a legnépszerűbb gyereknapi játékokból szemezget különböző életkorokra koncentrálva, hogy megkönnyítse Számotokra a választás nehézségét.

0-12 hónapos kor

A csecsemőkorú kisgyerekek esetében felvetődik a kérdés, hogy mivel még nem értik a körülöttük zajló világot, így érdemes-e meglepni őket?

Ha hasznosság felől közelítjük meg a kérdést, akkor ez egy jó alkalom arra, hogy olyan eszközöket szerezzünk be, amivel fejleszthetjük a kicsiket, vagy épp örömet tudunk csempészni az életükbe.

Kötött baba- Baby Baba

kötött baba

Egy kötött rongybaba minden gyermek számára tökéletes meglepetés tud lenni. A Thread Bear kötött babái rendkívül bájosak és ha még babázni egyáltalán nem is tudnak velük, legalább nappal jó játszótársak, este pedig alvópajtik lehetnek. Extra puha pamutfonálból készült, erre az alkalomra kifejezetten idevágó mesés díszdobozban érkezik az új tulajdonosához. Halvány pasztell színei és nagy fülei miatt minden kisgyermek imádni fogja.

Baba tornáztató

A legjobb ajándék az, aminek a szülők ugyanannyira örülnek, mint a gyerekek. A baba tornáztató épp ilyen választás lehet, hiszen amellett, hogy lefoglalja a babát a lelógó sok-sok színes, zajos játék, az elkapási és fogási ingerek miatt fejleszti is a gyerekeket, ahogy megpróbálnak nyúlni és elkapni ezeket. A Playgreen kínálatában csak és kizárólag jó minőségű, fából készült, emiatt igazán tartós tornáztatókat találhattok!

 

baba tornáztató állvány

Felhúzható zenélős nyuszi

Kifejezetten az elalvást segítő zenedoboz, ami kisgyerekek számára lett kifejlesztve. 3 perces dallamot (Brahms) játszik és mint tudjuk, a zene hozzátartozik születéstől (sőt, már anya hasában) a gyermek egészséges fejlődéséhez.

Elalváshoz ajánljuk főképp a lágy dallamok, de figyelemlekötésre és kedélyjavítóként is számíthatnak rá a szülők.

Emlékőrző babadoboz

emlékörző babadoboz

Szintén egy olyan népszerű tárgyat választottunk, ami inkább Anyáéknak okoz örömöt – legalábbis kezdetben. A szülők szeretik eltenni a legértékesebb és legszemélyesebb baba emlékeket, amit aztán a későbbiekben odaadhatnak a picúrból lett felnőtteknek, vagy akár együtt nézegethetik őket úja és újra. A baba emlékőrző masszív kartonból, 5 db kisebb, 2 közepes és egy nagy méretű tárolóval rendelkezik, hogy minden apró emléknek legyen helye.

 

Álomfogó

Kifinomult francia dizájn és minőség. Bölcső, kiságy és babakocsi fölé is akasztható álomfogó a színes mintáival hamar a kicsik kedvence lesz, mindemellett a gyerekszoba ékköve is. 4, különböző színű toll díszíti 2-2 fa golyóval.

Az álomfogót vízfestékkel dekorálták, így nem tartalmaz vegyi anyagot és anyának sem kell aggódnia, ha egy kicsit megkóstolják a picurkák. Igényes díszcsomagolása miatt akár ajándékötletnek is kiváló.

 

1-3 éves kor

Ez az a korosztály, aki számára megnyílik a világ és nemcsak minden érdekessé válik, hanem egyszerre mindent akarnak is. Az 1-3 éves gyerekek számára minden új tapasztalat hozzájárul a fejlődésükhöz és kielégíthetetlen kíváncsiságuk miatt nyitottak ezekre az új tapasztalatokra. A rohangálás már nem eseti, hanem mindenhova futva kell menni, cserébe nem is tudnak sem kifáradni, sem sokáig 1-1 játék közelében maradni.

Érdemes azon elgondolkodni, hogy ne egy újabb holmi kerüljön a kacatosba, hanem olyan játék, ami vizuálisan új élményt kínál, vagy életkornak megfelelően fejleszt egy fontos készséget.

Járássegítő, fejlesztő kocsi

járássegítő fejlesztő kiskocsi

Utóbbiak közé tartozik ez a járást segítő kiskocsi, ami támogatja a kis sprintereket az első lépések megtételében, valamint stabilitást ad ezekben a kezdeti bizonytalan időkben. Mindemellett minden oldalán kiegészítő játékok, tükrök találhatóak, hogy a tapasztalást még erőteljesebbé varázsolja, így a pihenés is könnyed játszadozássá alakulhat. A formaillesztő kiegészítők pedig fejlesztik a finommotorikus készségeket, valamint a problémamegoldást is.

 

Emeletes autó pálya szett

Vidám színekben, 3 különböző kisautóval és masszív, tömör fából kialakított pályarendszerrel. A fiúk és lányok is izgatottan nézhetik, ahogy a pálya tetején elengedett kisautó a lejtőkön szintenként le-legurul, amíg el nem éri a földet. Egyszerű, letisztult formavilág jellemzi, melyet élénk színek és vidám formák dobnak fel.

Játékdob

játékdob

A zene igen fontos szerepet tölt be nemcsak a felnőttek, de a gyerekek életében is. A gyerekek fokozatos fejlődését támogatja a körülöttük lévő zene, de a saját maguk által gerjesztett hangok is. A dob mindamellett, hogy segít megtalálni a belső hangot, fejleszti a kognitív képességeket, valamint a finommotorikus működést a dobverők helyes megfogásával és ütemes pörgetésével. Ez a kis játékdob az igényes fából készült kialakításával, valamint szivárványos színeivel fogja lebilincselni a gyerekeket.

 

Fészekhinta

Ha már járni tudunk, az a biztos, ha a legközelebbi játszóteret is megnézzük. Aztán a következőt és az azt követőt… Szerencsére ma már a legnépszerűbb játszótéri játékok könnyedén beszerezhetőek és felállíthatóak a hátsó kertben is. Ezek közül is talán a legizgalmasabb a hinta, jelen esetünkben a fészekhinta. A nagy méretű, sokszor 1 nm-es fekvőfelülettel rendelkező fészekhinták használatát már a korai években is el lehet kezdeni, hiszen esetünkben a széles fekvőfelület mellett vastag és puha anyag védi a kicsiket.

A kevésbé stabil járású gyerekeket is bátran bele lehet helyezni háton vagy hason, hogy megismerkedjenek a hintázás örömeivel.

Futóbicikli fából

Ha pedig olyan jól megy a futás, hogy tovább kell gyorsítani a tempót, de a bicikli még túl korai, akkor lehet felpattanni erre a futóbiciklire. Gyönyörű kialakítású futóbicikli az elnyűhetetlen gyerekek kedvence, segít ismerkedni a biciklizéssel és felkészít annak későbbi használatára, hiszen hasonló kialakítású és a fontosabb mozdulatok, mint kapaszkodás és hajtás is ismerősek lesznek a későbbiekben. Egy ilyen csodás futóbiciklin mindig egy kicsit jobb az élet.

 

futóbicikli

 

3 éves kor felett

Az óvodás gyermekeket minden érdekli. Rendkívül nyitottak a külvilágra és csak úgy szívják magukba a tudást, mint a szivacs. A legalkalmasabb játékok számukra azok, amelyek hagyják kibontakozni képzelőerejüket.

Gyerek laptop mágneses táblával, mobiltelefonnal

gyerek laptop

A gyermekek imádják utánozni a szüleiket és manapság elképzelhetetlen, hogy ne találkozzanak előbb-utóbb anya apa sokat szorongatott eszközeivel. A laptop billentyűzetét jelentő betűk, számok és írásjelek mágnesesek, így könnyedén felrakhatóak a laptop képernyőjére, szabadon rendezhetőek egészen addig, amíg össze nem állnak az első szavak, majd a szavak mondatokká. A teljes játékélményt egy nagyszerű kiegészítő, egy mobiltelefon teszi teljessé, így alakítva ki a komplett kis menedzser csomagot.

 

Játékkonyha fából, 45 cm

A felnőttek utánzása iránti vágy kielégítése a szerepjátékok igazi célja. A kis séf jelöltek ebben a remek, tömör fa konyhában készíthetik el az ízletes ebédet. Tökéletes méretű egy óvodás korú csöppségnek, könnyen eléri a konyha bármelyik részét.

Mozgatható részek (sütő és főzőlap) és ajtók teszik még élethűbbé a játszadozást ebben a játékkonyhában.

Tűzoltó állomás helikopterrel

A tömör fából készült játékok nagy előnye, hogy sokkal tartósabbak, mint a műanyag, vagy préselt fából készült társaik. A fentiekhez hasonlóan ez a tűzoltó állomás is FSC tanúsítvánnyal rendelkező fa termék, ami garancia a hosszú élettartamra. Ez idáig csak anyut és aput érdekelte, a gyerekeket sokkal jobban lenyűgözik a mozgatható tárgyak, a tűzoltóautó vagy a tűzoltásra használható helikopter. Fedezzétek fel együtt a tűzoltók világát ezzel az izgalmas és komplett kis szettel.

tűzoltó állomás

 

Babaház

Ha azt mondtuk, hogy a kültéri játékok number one-ja a hinta, akkor ugyanezt elmondhatjuk a (leginkább) lányos szobák kimaradhatatlan játékáról: a babaházról.

babaház

Azt már nem is akarjuk leírni, hogy miért jó babázni és miért köti le a gyerekeket a babaház órákon keresztül, hiszen ezt minden mai szülő átélte korábban személyesen is. Ennek a csodás kis babaszobának az a különlegessége, hogy az házikó egy oldala lehajtható, így alakíthatunk ki egy teraszt a ház mellé. A házikót gyorsa össze is lehet csukni és a fogantyú segítségével bőröndként magunkkal cipelni. Mivel minden kis kiegészítőt tartalmaz, ezért a gyerekeknek már csak két feladatuk marad: felfedezni és játszani.

 

Barkácsasztal gyerekeknek

A gyerek barkácsasztalok olyanok a fiúk szobájában, mint a babaházak a lányokéban: manapság már kihagyhatatlan, hiszen mennyi megoldatlan renoválási feladat van, ami megoldásra vár! Harmonikus színek, valósághű, de kerekített élű szerszámok és megannyi interaktív, megoldandó feladatot kínál egy a barkácsasztal szett az ifjú mérnökök számára. Ismerkedjetek meg együtt a szerszámokkal!

A drága ajándékok megvásárlása előtt figyeljünk oda a legkisebbekre, hogy mi érdekli őket a legjobban, mire fogékonyak, egyáltalán milyen játék is válhatna számukra hasznossá. Ha ezt az igényt megtaláljuk, nagyobb lesz az öröm, mint az remélhetnénk!

Boldog Gyereknapot kíván a Playgreen.hu csapata!